
Weekend to czas, kiedy najchętniej piekę ciasta. Też tak macie? Lato i owocowy sezon dodatkowo mnie motywują 🙂
Dzisiaj skusiły mnie swym smakiem i zapachem cudownie czerwone maliny. Dodatkowo siostra przypomniała mi o przepisie na ciasto drożdżowe, które można wymieszać dosłownie łyżką! i można nie ubrudzić się nawet jednego palca 🙂 Ciasto jest szybkie w przygotowaniu i banalnie łatwe. Koniecznie spróbujcie 🙂

Skąd czerpiecie pomysły na wypieki?

Składniki:
Ciasto:

- 330 g mąki
- 150 g cukru
- 150 ml mleka
- 200 g roztopionej kostki do pieczenia Kasia
- 3 jajka
- 1 op. drożdży instant
- 300-400 g malin

- 1 szkl. mąki
- 4 łyżki cukru
- 1/4 szkl. otrąb pszennych lub zmielonych płatków migdałowych
- 1 łyżka cukru waniliowego lub ekstraktu waniliowego lub 1 łyżeczka pasty z wanilii
- 100 g kostki do pieczenia Kasia




Milena
10 sierpnia, 2014Tak, lato to idealny czas na pieczenie 🙂 Pod ręką tyyle pysznych owoców, że aż szkoda tego nie wykorzystać. Ciacho wygląda pysznie!
Pozdrawiam i w wolnej chwili zapraszam do siebie 🙂