
“Moja spiżarnia”, “Roślinne poranki”, “Jak to się zaczęło?”, “Nabiał roślinny” – to dopiero początek spisu treści “Wegan nerd”. I to naprawdę dobry początek!

Nie sztuką jest podać przepisy na dania wegańskie – sztuką staje się zarażenie ideą weganizmu kolejną osobę. Alicja Rokicka na powrót zasiała we mnie ziarenko. Kiedyś częściej sięgałam po dania kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Od kilku miesięcy czynię to rzadziej – pewnie z braku czasu. Po pierwszym pobieżnym przejrzeniu “Wegan nerd” zapragnęłam testować kolejne przepisy! Zapisałam już sobie do wypróbowania przepisy na: owsiankę z masłem orzechowym, szakszukę z tofu, figę z makiem, jednogarnkowe spaghetti, cymes z ziemniakami czy tatar z buraka.

Brzmi egzotycznie? No właśnie! Nazwy dań oraz piękne zdjęcia sprawiły, że powolutku się nawracam na zdrowszą drogę 😉

Jeśli choć odrobinę Was zaintrygowałam – sięgnijcie po książkę lub bloga 🙂


What do you think?